Coating professionalsMeesterschildersInterieur & DecoratieSite overzichtOver Meiling Vacatures Nieuws Contact 
Bel ons: 0341 369 009

Meer weten over onderhoud en renovatie voor woningcorporaties

onze projecten

Woningcorporaties: restauratie en onderhoud

Bent u als woningcorporatie op zoek naar een partner die uw restauratie- en onderhoudsbeleid op efficiënte en effectieve wijze uitrolt en uitvoert? Met de laagste kosten voor de lange termijn? Meiling Meesterschilders is graag uw partner. Wij zijn niet alleen specialist in vakkundig schilderwerk, maar verzorgen desgevraagd ook uw complete renovatieproject of onderhoudsplan. Wij begrijpen wat u beweegt. 

Renovatie voor woningcorporaties
Bij het renoveren van (blok met) huurhuizen, flatwoning of appartementencomplexen komt veel kijken. Er moet veel worden geregeld. En natuurlijk wilt u het proces strak in de hand houden. Zodat de kosten zo laag mogelijk blijven en uw huurders zo min mogelijk overlast ervaren. Wij begrijpen dat. We maken een voorstel met kostenraming. Hierna volgen het plan van aanpak en de planning. Op basis hiervan gaan we aan de slag. We nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Vanzelfsprekend houden u op de hoogte van de vorderingen en de eventuele knelpunten. Wij passen onze werkwijze volledig aan uw wensen en eisen aan.

Perodiek onderhoud aan het schilderwerk
Behoefte aan een kostenefficiënt onderhoudsplan voor het schilderwerk van uw woningvoorraad? Dit doen wij graag en goed. Op basis uw wensen en (financiële) mogelijkheden maken wij een onderhoudsplan op maat. Daarbij maken we ook een opstelling van één of meerdere onderhoudsscenario’s. Deze geeft duidelijk inzicht in de kwaliteitsniveaus van het onderhoud in relatie tot de levensduur van de geschilderde delen.

Totaalonderhoud aan uw woningbestand
Goed onderhoud rijkt veel verder dan schilderwerk. Daarom kunt u ons ook inschakelen voor de regie over het totale onderhoud van uw woningbestand. Dit betekent dat wij niet alleen het schilderwerk periodiek onderhouden, maar dat wij bovendien onderhoud verzorgen aan bijvoorbeeld dakgoten en dakbedekking. Dit doen wij in samenwerking met loodgieters en dakbedekkers. Het voordeel: één aanspreekpunt en een efficiënte werkwijze.

Het Meiling stappenplan
Voor het totaalonderhoud werken wij volgens het Meiling Stappenplan:
Stap 1: globale beoordeling van de huidige status van het onderhoud
Stap 2: het gewenste kwaliteitsniveau bepalen
Stap 3: inventarisatie en inspectie
Stap 4: onderhoudsscenario’s en kostenramingen opstellen
Stap 5: overleg met de klant over het te kiezen onderhoudsprogramma
Stap 6: uitwerking van het gekozen onderhoudsprogramma
Stap 7: overeenkomst sluiten
Stap 8: afspraken maken
Stap 9: het resultaat monitoren

Met VCA en ICO certificaat
Meiling Meesterschilders is sinds 2000 VCA- en ISO-gecertificeerd. Elk jaar vindt een evaluatie plaats om te bepalen of we onze veiligheid en kwaliteit nóg verder kunnen verbeteren.