Coating professionalsMeesterschildersInterieur & DecoratieSite overzichtOver Meiling Vacatures Nieuws Contact 
Bel ons: 0341 369 009

Meer weten over het spuiten van keukens

Kunststof spuiten

U wilt kunststof onderdelen laten spuiten? In de juiste kleur en met de coating die is berekend op de gebruikerseisen van uw product? Meiling Coating Professionals heeft veel ervaring met het spuiten van kunststoffen, onder meer voor machinefabrikanten. 

Zorgvuldig afgestemd op het gebruik
Het coaten van kunststoffen is een verregaand specialisme. En is dus altijd maatwerk. We stemmen de behandeling zorgvuldig af op het type ondergrond. Elke kunststof vereist een andere behandeling. Op basis van onze diepgaande kennis van kunststoffen bepalen we welke coating nodig is. Die keuze is vanzelfsprekend ook afhankelijk van de kwaliteitseisen die de opdrachtgever stelt. Zo moet een cover voor een productiemachine tegen een stootje kunnen, bestand zijn tegen chemicaliën en gemakkelijk zijn te reinigen. Zo’n coating bestaat al gauw uit drie of vier lagen: van primer tot lak. We spuiten verschillende lakken, zoals structuurlak, hoogglanslak en hoogglans metallic.

100% kwaliteitscontrole
Vanwege het specialistische karakter van het coaten van kunststof, onderwerpen we de gecoate werkstukken aan 100% kwaliteitscontrole. Dit betekent dat we elk werkstuk controleren, met als doel 0% interne reclamaties. Zonodig sturen we bij. De kwaliteit van het spuitwerk is afhankelijk van diverse factoren, zoals schone ruimten en spuiten. We vervangen onze filters tijdig en reinigen met regelmaat de kanalen van de afzuiginstallatie.